Skocz do zawartości

Hit marker hand made?

Łysy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne.

Aczkolwiek, jako jedni z pierwszych w kraju ustaliliśmy lata temu, że na imprezie organizowanej przez KPASG, obowiązuje kamizelka odblaskowa.

Tego się trzymajmy ;-)

2.5. Obowiązkiem uczestnika imprezy jest posiadanie kamizelki odblaskowej służącej do oznaczenia się jako trafiony.

PS.

Może znajdziesz jakiś patent na zrobienie tego z całą kamzą? :-)

Pozdr

• + 3

Ale to jest kaza odblaskowa, popruta z taśm, lamówek i pocięta na nieco mniejsze kawałki! :)

Myślałem o rzepie, ale nie wiem jak to zadziałałoby w przypadku przedzierania się przez zarośla. A la "Molle" chyba nieoc bardziej uniwersalne mocowanie, wydaje się być pewniejsze.

Kamizelka sama w sobie w kieszeni spodni czy bluzy od mundury strasznie wkurza bo zajmuje sporo miejsca.  Trzymanie jej w plecaku, w pouch'u czy czymkolwiek z tyłu mija się z celem, ciężko ją wyciagnąć i schować. Nie testowaliśmy patentu jeszcze na żadnej imprezie (nici i maszyna jeszcze ciepłe), ale wierze, że zdadzą egzamin. 

Ostatnio widziałem człowieka z kurtką przeciwdeszczowa PCV zamiast kamizelki, nikt się nie czepiał, chociaż czasem wyglądało to jakby na grzyby przyjechał a nie na asg;)